12. marraskuuta 2012

Britatorttu

Tämä maukas herkku kahvin kanssa syntyy edullisesti ja nopeasti. Itse olen paistanut marenkipohjan jo edellisenä päivänä ja vähän ennen vieraiden tuloa täyttänyt tortun.

 
Taikinapohja:
120 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
1 dl maitoa
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
 
Väliin:
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
mansikoita
 
Vaahdota rasva ja sokeri. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina voidellulle uunipellille.
 
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppu vaiheessa sokeri. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
 
Vatkaa kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit. Leikkaa pohja puoliksi ja laita kerma-rahkaseos toisen puolikkaan päälle. Pilko mansikat puoliksi ja asettele seoksen päälle. Laita toinen pohjapuolikas päälle ja koristele tomusokerilla. Kannattaa tarjota pian, ettei pohja mene liian vetiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti